Kuka olen?

Olen Kristiina Kokko, Kokoomuksen puoluesihteeri ja pappi. Asun Helsingissä ja olen kolmen kouluikäisen pojan äiti. Vapaa-ajalla valmennan kilpacheerleadingia ja harrastan ratsastusta. Olen cockerspanieliharrastaja ja kahden löytökissan emäntä.

Olen 42- vuotias ja tehnyt työurani yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa. Ensin opiskelijapolitiikassa, sitten neljän ministerin erityisavustajana ja Akavassa kehityspäällikkönä. Olen toiminut myös seurakuntapastorina, järjestöissä sekä opiskeluaikana opettajan sijaisena ja kaikenlaisissa asiakaspalvelutehtävissä. (linkki CV:hen)

Koulutukseltani olen teologian maisteri Helsingin yliopistosta. Parhaillaan teen väitöskirjaa kirkkososiologiasta. Olen myös tradenomi/BBA, valmistunut Heliasta. Monipuolinen koulutus on antanut hyvät eväät myös politiikkaan ja yhteiskunnallisten kysymysten pohtimiseen ja päätöksentekoon monelta eri kannalta. 

Arvoni

Välittäminen

Tärkein arvoni politiikassa on välittäminen. Meidän tulee kantaa vastuuta toisista ihmisistä, luonnosta ja yhteisöstä omien voimavarojemme puitteissa. Päätöksiä pitää ajatella myös heidän kannaltaan, jotka eivät saa omaa ääntään kuuluviin.

Mahdollisuuksien tasa-arvo

Minulle on tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus kouluttautua elämänsä eri vaiheissa. Koulutus tuo työtä ja työ tuo lisää mahdollisuuksia tehdä omaa elämää koskevia valintoja. Koko Suomi pärjää, jos olemme maailman osaavin kansa, joka haluaa oppia uutta.

Sivistys ja kulttuuri

Sivistys tarkoittaa minulle tiedon vaalimisen ja etsimisen lisäksi myös sydämen sivistystä. Kulttuuri avaa ovia uusiin maailmoihin ja syventää ymmärrystä.